Imej Bayang (Shadow)


Tutorial yang anda lihat adalah bagaimana melakukan sedikit editing berkenaan dengan gambar/imej dan membuat bayang pada gambar tersebut. Mungkin sudah ada yang mengetahuinya tetapi mungkin juga masih ramai yang belum mengetahuinya teknik seperti ini. Ini sebenarnya bukan rahsia tetapi hanya teknik yang jarang diguna pakai oleh pengguna tegar Powerpoint samada versi lama atau yang terbaru.

Bila anda membina slaid presentation amat penting anda memasukkan elemen tambahan dan kreativiti untuk membina slide profesional serta gambar mengikut kesesuaian slaid tersebut.

Jika ada kemuskilan, boleh kemukakan soalan melalui ruangan ulasan, saya akan bantu anda sehingga anda berjaya menyiapkan tutorial yang pertama ini.๐Ÿ™‚ Selamat mencuba… oh ya jangan lupa untuk subscribe bagi mendapatkan tips bukan sahaja teknik persembahan tetapi teknik penggunaan perisian ini yang jarang anda ketahui.

Bukan sekadar bayang biasa tetapi ini adalah teknik membuat bayang tanpa bantuan shadow sedia ada.
Ada sesiapa yang ingin tahu tutorial berikutnya? Tidak perlu belanja secawan tea hanya belanja saya pendapat anda mengenai setiap teknik ini…๐Ÿ™‚

10 thoughts on “Imej Bayang (Shadow)

  1. Wah, dasat giler, aku pun baru tahu nak buat shadow kat power point ni.

    • Sebenarnya banyak lagi teknik yang jarang diketahui, kalau lihat bahagian lakaran powerpoint untuk menu di atas itu adalah antara lakaran dan teknik yang boleh dilakukan menggunakan powerpoint.

      Terima kasih.๐Ÿ™‚

  2. menarik namapak remeh tapi tak semua orang tahu teknik ni…:)

  3. tak sangka ya boleh buat shadow menggunakan power point .

  4. sungguh mnrik blh d cuba pkra yg bru ni hee mmg seronok utk d pelajari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s