Asah Minda


Question/Soalan:
1. This may sound crazy, Orang mungkin akan mati di bilik tidur sekiranya memasang kipas sepanjang malam. Adakah ianya berkaitan dgn aura mentaliti pemikiran? atau sebagai bahan cerita dan kini menjadi ikutan setiap orang?

2. Apakah yang menyebabkan cepat tua dan gemuk? adakah disebabkan oleh tension? terlalu banyak fikir?duit?putus cinta?

3. 90% of success begins with just showing up? true or false? comments…

4. Soalan mengatakan The GREAT WALL OF CHINA, hanya boleh dilihat secara keseluruhan apabila anda berada di bulan! your point of view?

Jawapan memerlukan satu kredibiliti dan keterampilan, jawapan anda amat dihargai, Setiap ulasan menjadikan anda layak menerima bonus yang boleh anda gunakan dalam laman web atau blog anda dan kegunaan peribadi anda. Teruskan ulasan anda….

Salah satu produk tersebut adalah produk jualan, tetapi untuk anda adalah FREE!! Read more

8 thoughts on “Asah Minda

  1. 1. This may sound crazy, Orang mungkin akan mati di bilik tidur sekiranya memasang kipas sepanjang malam. Adakah ianya berkaitan dgn aura mentaliti pemikiran? atau sebagai bahan cerita dan kini menjadi ikutan setiap orang?
    Lebih tepat lagi sekiranya ia dikaitkan dengan faktor kesihatan. Sesetangah penyakit akan lebih teraruh untuk lebih cepat mendatangkan kesan negatif (seperti mati) sekiranya didorong oleh persekitaran yang bersesuaian. Saya bukanlah seorang doktor, namun pengalaman semasa menuntut dalam bidang Sains membolehkan saya percaya akan persoalan yang diutarakan yang berbunyi “This may sound crazy, Orang mungkin akan mati di bilik tidur sekiranya memasang kipas sepanjang malam,” dan ianya bukan gila. Selain daripada itu, faktor keadaan kesihatan fizikal dan mental sebelum tidur dan juga posisi sebelum tidur boleh menjadi penyumbang kepada kes kematian semasa tidur. Selebihnya, hanya Tuhan yang tahu kerana kadangkala ianya terjadi secara kebetulan. Kebetulan semasa kematian, kipas terpasang di sisi!

    2. Apakah yang menyebabkan cepat tua dan gemuk? adakah disebabkan oleh tension? terlalu banyak fikir?duit?putus cinta?
    Pada pendapat saya, faktor yang terlibat adalah variasi. Namun, perkara yang perlu diberi perhatian ialah faktor risiko. Menurut kajian saintifik pakar kesihatan, pandangan umum serta beberapa bahan bacaan ilmiah tersohor, antara faktor risiko yang berkaitan ialah faktor kesihatan yang merangkumi cara penyediaan makanan, kekerapan pengambilan makanan, jenis-jenis makanan, status kesihatan semasa, latarbelakang kesihatan keluarga, genetik make-up, aktiviti fizikal, kebolehupayaan berfikir, tahap kecerdikan (IQ), perkembangan sahsiah diri, ketahanan emosi, kurang kebolehupayaan mengawal tekanan luaran dan dalaman, kurang kebolehupayaan mengurus kewangan, interaksi sosial, interaksi persekitaran, motivasi diri dan aspek kerohanian yang menyentuh hal-ehwal agama. Kesemua faktor ini (dan mungkin banyak lagi) serta hubungkait di antara faktor mungkin menjadi faktor risiko terhadap kadar mortaliti sesebuah populasi ataupun secara individu.

    3. 90% of success begins with just showing up? true or false? comments…
    Yes. It really shows your effort, willingness and you might impress the other party at the first sight.

    4. Soalan mengatakan The GREAT WALL OF CHINA, hanya boleh dilihat secara keseluruhan apabila anda berada di bulan! your point of view?
    It depends, kadangkala ia juga boleh dilihat secara keseluruhannya dalam hanya sekeping gambar. Tepuk dada, tanya kreativiti anda!

  2. +6(0)014 – 569 6679

  3. Salam, Arif..n others

    Semua produk saya akan hantar melalui email dalam beberapa hari. Harap bersabar…TQ

  4. 1. Banyak kes orang mati sebab kesejukan tapi jarang kes mati sebab kepanasan. So, better dalam keadaan panas berbanding sejuk. Even jantung perlukan haba badan untuk berfungsi dengan lebih efektif.

    2. Cepat tua, sebab kurang ceria. Bila sentiasa muncung and masam, suatu asid dari kulit muka akan keluar yang boleh mempercepatkan penuaan. Cepat gemuk? Even ketawa dah dapat menghasilkan 1000 senaman pada otot tubuh badan, klu kurang ketawa, kurang la senaman. Jadi, stress dan tidak ceria punca cepat tua dan gemuk. Maybe.

    3. Every successful story has began with an idea. Just read Think and Grow Rich book. This book will answer this question. *Email me if you need the book.😛

    4. Sebab orang yang berkata demikian, tak pernah cuba tengok Great Wall of China dari bumi. ahaks!

  5. Salam Bro Muhd Suhaily, thank you so much. Your blog is so informative. Tengkiu kio🙂

  6. good of your blog

  7. Sila tinggalkan email anda bagi memudahkan penghantaran produk ini.🙂 TQ

  8. 1) aura mentaliti pemikiran, kerana sesuatu yang kita fikir “mind setting” akan berlaku- maka ia akan terjadi pada kita. Kita tak demam, tapi blh jadi demam dgn kuasa ‘mind setting’.

    2)cepat tua dan gemuk-sebab tension dgn masalah (termasuk masalah duit, putus cinta dll)bila tension samada tidur/ makan. sebab tu badan makin gemuk. kemudian cepat tua sebab selalu fikir masalah tapi tak fikir solution.

    3)true, dgn showing up, kita dapat kenalpasti potensi diri, jika ada kelemahan kita dapat improve.

    4)tak setuju, kerana bila kita berada di rumah pun masih dapat lihat The Great Wall Of China, melalui internet, tv dll.

    terima kasih, nak bonus MS.. he2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s